عروسي عروسي .

عروسي

هزينه جهيزيه كامل عروس چقدر مي‌شود؟

عروسي و برگزاري آن را مي‌توان بدون شك به عنوان سخت‌ترين كارهاي هر فرد در طول زندگي نام گذاري كرد. همه شاهد بدو بدوهاي عروس و داماد و خانواده‌هاي نزديك آنها هستيم و شايد همين بدو بدوها، كاري كند كه شب عروسي خستگي بر تن آنها نمايان شود.

از جمله كارهاي سخت قبل از مراسم عروسي و در برنامه ريزي مراسم مي‌توان به كارهايي مانند خريد سرويس طلا، انتخاب حلقه ازدواج و انتخاب لباس عروس و حتي كت و شلوار داماد اشاره كرد. تمام اين كارها نياز به برنامه و كمك دارند. شايد اگر قرار باشد ميزان سختي كارها را به ترتيب مشخص كنيم، بايد بگوييم كه خريد جهيزيه كامل در رتبه اول قرار دارد و بعد كارهايي مانند رزرو تالار، سالن زيبايي و خريد لباس عروس و طلا در رتبه‌هاي بعد قرار دارند.

در مورد رزرو تالار و سالن زيبايي اوريسا كار را براي عروس و دامادها آسان كرده است. وب‌سايت اوريسا ليستي از بهترين تالارها و سالن‌هاي زيبايي در اختيار كاربران خود قرار مي‌دهد تا به آساني، آنها را با هم مقايسه كنند و بتونند تصميم خود را با چند كليك بگيرند.

اما همان طور كه گفتيم خريد جهيزيه در ليست سخت‌ترين كارهاي مربوط به عروسي در رتبه اول قرار دارد. اما تنها خريد لوازم براي جهيزيه نيست كه اين كار را سخت كرده است، بلكه شايد فشار رواني و مالي كه خريد جهيزيه عروس مي‌تواند براي خانواده عروس داشته باشد نيز، كار را سخت مي‌كند.

متاسفانه به دليل نبود ثبات در بازار لوازم خانگي و حتي ديگر لوازم، بسياري از افراد مجبور هستند كه جهيزيه را به صورت محدود و مختصر خريداري كنند. شايد هزينه جهيزيه كامل عروس يكي از مواردي باشد كه تاثير مستقيم بر حال و اوضاع روحي عروس و خانواده عروس دارد.

مطمئنا تمام خانواده‌ها دوست دارند تا فرزند خود را به بهترين شكل به خانه بخت بفرستند و در اين راه از هيچ كاري دريغ نمي‌كنند.

جهيزيه در ايران

معناي جهيزيه در زمان‌هاي قديم بسيار متفاوت‌تر از چيزي است كه در حال حاضر وجود دارد. امروزه بسياري از خانواده‌ها جهيزيه را صرفا براي اينكه به دنبال چشم و هم چشمي هستند بسيار گران تهيه مي‌كنند و حتي برخي براي اينكه بهترين و كامل‌ترين جهيزيه را براي دختر خود بروند زير بار قرض و وام مي‌روند. اين تجمل‌گرايي نيز مي‌تواند يكي از عواملي باشد كه شايد بر گران‌تر شدن لوازم تاثير مستقيم گذاشته است.

معمولا در خريد جهيزيه رسم بر اين بوده و است كه لوازم اساسي كه عروس و داماد براي شروع زندگي به آنها نياز دارند خريداري شود. زماني كه جهيزيه‌اي كامل و بي نقص خريداري مي‌شود، عروس و داماد در آينده بايد آرزوي خريد چه وسيله‌اي را داشته باشند و با خريد چه وسليه‌اي دكور خانه خود را عوض كنند.

وسايلي كه از زمان‌هاي قديم تا به امروز جزء اركان اصلي جهيزيه ايراني بودند و همچنين بيشترين سهم را در بودجه جهيزيه را شامل مي‌شوند موارد زير هستند:

مانند:

· اجاق گاز

· ماشين ظرف‌شويي

· يخچال

· اتو

· فريزر

· چرخ خياطي

· ماشين لباس‌شويي

· جاروبرقي

با توجه به شرايط موجود در جامعه و تحريم‌هاي موجود بيشتر شركت‌هاي خارجي نمايندگي‌هاي خود را در ايران تعطيل كردند و وسايلي كه در حال حاضر در ايران به فروش مي‌رسند زير نظر كمپاني اصلي نيست و ممكن است هنگام خراب شدن جايي براي تعمير آنها پيدا نشود.

حدود قيمت اقلام ضروري جهيزيه ايراني در سال 1398:

· اجاق گاز: از 2 ميليون تومان تا 6 ميليون تومان

· يخچال: از 2 ميليون تومان تا 30 ميليون تومان

· جاروبرقي: از 600 هزار تومان تا 1 ميليون تومان

· ماشين لباسشويي: از 1 ميليون تومان تا 12 ميليون تومان

· ماكروفر: از 1 ميليون تومان تا 5 ميليون تومان

حدود قيمت كالاهاي خارجي در بازار براي جهيزيه:

· اجاق گاز: از 6 ميليون تومان تا 100 ميليون تومان

· يخچال: از ۲.۵ ميليون تا ۱۱ ميليون تومان

· جاروبرقي: از 1 ميليون تومان تا 15 ميليون تومان

· ماشين لباسشويي: از 6 ميليون تا 20 ميليون تومان

· ماكروفر: از 2 ميليون تومان تا 20 ميليون تومان

· تلويزيون: از 3 ميليون تا 50 ميليون تومان

هزينه خريد جهيزيه براي اقشار مختلف جامعه

در جامعه حال حاضر، اختلاف طبقاتي و سطح درآمدي مردم شكاف زيادي دارد و همين موضوع باعث شده است كه خانواده‌هايي نتوانند همان جهيزيه‌اي كه افراد پولدار جامعه تهيه مي‌كنند را براي فرزند خود خريداري كنند.

همين موضوع شايد باعث شود كه خانواده‌ها جلوي فرزندان خود خجالت زده شوند و نتوانند سر خود را بالا بگيرند.

در صورتي كه اين طرز تفكر و عقايد كاملا اشتباه و فرسوده شده است. ابتدا به اين دليل كه در زمان قديم شايد براي اين خانواده‌ها براي فرزندان خود جهيزيه تهيه مي‌كردند، چون در آن زمان دختران بيشتر در خانه بودند و شاغل نبودند و همچنين سن و سال آنها در زمان ازدواج كم بود و توانايي خريد جهيزيه توسط خودشان را نداشتند.

اما در جامعه‌ي امروزي كه دختر و پسر همزمان و در كنار هم شاغل هستند و درآمد دارند، چرا بايد تمام هزينه خريد جهيزيه را خانواده پرداخت كند و به همين خاطر آنها را تحت فشار روحي و رواني قرار داد.

براي قشر متوسط جامعه ممكن است هزينه خريد جهيزيه عروس چيزي بين 70 تا 100 ميليون تمام شود. اگر واقع بين باشيم اين هزينه واقعا هزيه كمي نيست. يك خانواده با سطح درآمد متوسط چند سال بايد از خرج‌هاي خود كم كند تا بتواند از پس اين هزينه سرسام آور بربيايد.

يكي از اساس‌ترين كارهايي كه زمان خريد جهيزيه بايد به آن توجه كنيد اين است كه، چشمان و گوش خود را ببنديد و آن كاري را انجام بدهيد كه بودجه‌تان به شما اجازه مي‌دهد.

جهيزيه‌ي ارزان

بسياري از خانواده‌ها و عروس و دامادها هميشه به دنبال اين هستند كه بتوانند هزينه‌هاي عروسي را به حداقل برسانند و اين كار را با كم كردن هزينه خريد جهيزيه شروع مي‌كنند.

در ادامه ‌پيشنهادهايي براي شما داريم كه اگر آنها را در هنگام خريد جهيزيه به كار ببنديد مي‌توانيد هزينه جهيزيه را تا حد قابل قبولي كاهش دهيد.

· وسايل غير ضروري و بلا استفاده را از ليست خريد خود حذف كنيد.نگذاريد هزينه اين وسايل بودجه شما را محدود كند و نتوانيد وسايل ضروري را بخريد.

· در مورد وسايل برقي آشپزخانه، سراغ مواردي برويد كه در طول زندگي حتما به آنها نياز خواهيد داشت. زماني كه هيچ علاقه‌اي به قهوه نداريد، پس چه لزومي دارد قهوه ساز حرفه‌اي براي جهيزيه خود بخريد.

· برخي از ظروف براي دختران جوان اصلا كارايي ندارند و خريد آنها هدر دادن پول و اشغال كردن جا است. سرويس كامل كريستال بيشتر براي خانم‌هايي با سن بالاتر مناسب است و براي كي زن و شوهر جوان بهتر است سراغ وسايلي برويد كه با سن و احوالات آنها سازگار است.

· هنگام خريد مبلمان براي جهيزيه مي‌توانيد آنها را مستقيما از كارگاه‌هاي نجاري تهيه كنيد تا كمي در هزينه‌ها صرفه جويي كنيد.

· براي اينكه هزينه‌هاي جهيزيه را مديريت كنيد سعي كنيد در خريد لوزام آشپزخانه و ظروف اصراف نكنيد. لزومي ندارد براي شروع زندگي مشترك دو نفره مقدار زيادي ظرف و قابلمه تهيه كنيد.

· كابينت‌ها را مانند زمان جنگ از خوراكي، حبوبات و ديگر خوردني‌ها پر نكنيد. در خوشبينانه‌ترين حالت شما بتوانيد نيمي از آنها را بخوريد و مجبور هستيد باقي آنها را براي اينكه تاريخ مصرفشان گذشته و يا فاسد شدند دور بريزيرد.

خريد جهيزيه

سعي كنيد هنگام خريد جهيزيه و حتي ديگر موارد مربوط به عروسي هيچ وقت خود را ديگران مقايسه نكنيد و دنبال اين نباشيد كه مردم چه مي گويند. مردم قرار نيست در خانه شما زندگي كنند و اين شما هستيد كه بايد براي خريد وسايل هزينه كنيد.

با حذف وسايل و لوازم غير ضروري از ليست خريد خود كاري كنيد كه بعدا به خودتان افتخار كنيد و آن پول را براي آينده خودتان ذخيره كنيد.

منبع


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۰۷:۰۳:۲۸ توسط:عسل موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :